Πολυχώρος Εικόνας Κούνιο. Η τέταρτη γενιά ΚΟΥΝΙΟ δημιούργησε στην Κομνηνών 24 έναν πολυχώρο γύρω από την εικόνα. Ένα στέκι φωτογραφικό όπου συνυπάρχουν η εμπορική δραστηριότητα και η επαγγελματική ενημέρωση, με τη δυνατότητα έκθεσης των φωτογραφικών δημιουργιών και επιμόρφωσης γύρω από τη φωτογραφική τέχνη και τη ψηφιακή αποτύπωση. Σε 300 τετραγωνικά μέτρα, πέραν του εμπορικού καταστήματος που συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, λειτουργεί ένας μοντέρνος χώρος έκθεσης φωτογραφιών. Παράλληλα δημιουργήθηκε μία πλήρης υποδομή ενός φωτογραφικού στούντιο με οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται, πέραν των φωτογραφικών αναγκών, και ως χώρος σεμιναρίων και εκπαίδευσης.

Ο Πολυχώρος Εικόνας, αποτελεί έναν πολυδιάστατο χώρο ο οποίος συνδυάζει τις 2 μορφές φωτογραφίας, την καλλιτεχνική και την εμπορική. Η κατασκευή του Πολυχώρου, μαζί με το κατάστημα φωτογραφίας το οποίο βρίσκεται στον πάνω όροφο, ξεκίνησε το χειμώνα του 2010 και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2011. Η τοποθεσία του Πολυχώρου, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Χαμάμ και τα Λουλουδάδικα, σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης, την Κομνηνών.

Το μουσείο

Με αφορμή την ιστορία της οδού, δημιουργήσαμε ένα πρωτότυπο μουσείο φωτογραφικών μηχανών, μηχανών λήψης, αλλά και παλιών διαφημίσεων. Οι μηχανές χρονολογούνται από το 1920 και έπειτα και περιλαμβάνουν συλλεκτικά μοντέλα από τη KODAK, ROLLEI, POLAROID κ.α. Στο χώρο δεσπόζει η πρώτη ταμειακή μηχανή του καταστήματος με το ιδιαίτερο vintage στυλ. Όλες οι φωτογραφικές μηχανές που εκτίθενται στο μουσείο αποτελούν μέρος της συλλογής του Χάιντς Κούνιο.

Η gallery

O Πολυχώρος Εικόνας, μπορεί να φιλοξενήσει εκθέσεις φωτογραφιών, διαθέτοντας τον χώρο σε φωτογραφικές ομάδες, σχολές φωτογραφίας. Έχει τη δυνατότητα να στεγάσει μεμονωμένους φωτογράφους που επιθυμούν να προβάλουν την δουλειά τους. Για να διατηρήσουμε τον καλλιτεχνικό ύφος του χώρου, αναθέσαμε την επιμέλεια των εκθέσεων στον διακεκριμένο καθηγητή φωτογραφίας Τάσο Σχίζα.

Showroom

Μέσα στον Πολυχώρο λειτουργεί και εκθεσιακός χώρος επαγγελματικών προϊόντων όπως studio flash, ανακλαστήρες και softboxes, επαγγελματικά τρίποδα, τσάντες και φόντα. Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν από τους εξειδικευμένους πωλητές μας.