David Movsesyan
Αφιερώματα

Πίσω από τις κάμερες με τον David Movsesyan

Μια φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις, το ξέρουμε αυτό. Είπαμε όμως για αλλαγή να δώσουμε έμφαση σε αυτές τις 1000 λέξεις που κρύβονται πίσω από την φωτογραφία και κυρίως μέσα στα άτομα που απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή. Άτομα που με τις λέξεις τους μπορούν να μας ταξιδέψουν, να μας βοηθήσουν να δούμε τον κόσμο λιγάκι διαφορετικά και πάνω από όλα να μας εμπνεύσουν! Ένα πρόσωπο και οι λέξεις που έχει να μοιραστεί είναι ο μαγικός συνδυασμός και τα βασικά συστατικά αυτής της ιδέας. Το μόνο αποτέλεσμα που περιμένουμε; Να μοιραστούμε μια αληθινή στιγμή μαζί! Στο σημερινό επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες φιλοξενούμε τον David Movsesyan. Έναν φωτογράφο με διεθνή καριέρα. Επικεντρώνεται κυρίως σε πορτρέτα και φωτογραφίες γάμων. Παράλληλα είναι art manager και owner του @ikones_productions.

Ας ανακαλύψουμε τι έχει να έχει να μοιραστεί μαζί μας!

Αν μπορούσες να κάνεις ένα νοητό κλικ και να απαθανατίσεις για πάντα στην μνήμη σου μια στιγμή, ποια θα ήταν αυτή;

Όταν ξεκίνησα την φωτογραφία οι γονείς μου δεν θέλανε να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο. Τελικά μετά από πολύ αγώνα κατάφερα να λέγομαι φωτογράφος. Θα ήθελα επομένως να απαθανατίσω πολύ τη στιγμή όταν ο παππούς μου, ο οποίος είναι δικηγόρος, κράτησε στα χέρια του τα πρώτα μου βραβεία και επιτελούς με κοίταξε με μεγάλη περηφάνια. Ίσως εκείνη η στιγμή ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ότι κατάφερα κάτι σπουδαίο.

Πρωί ή βράδυ; Ποια στιγμή της ημέρας σε εμπνέει να ασχοληθείς με την δημιουργική πλευρά σου;

Κάθε στιγμή της ημέρας είμαι έτοιμος να δημιουργήσω και να ελευθερώσω τη δημιουργικότητα μου. Με σκοπό να δημιουργήσω το επόμενο καλλιτεχνικό μου κάδρο, που θα μείνει για πάντα στην καρδιά των ανθρώπων που αναγνωρίζουν την τέχνη μου.

Με ποιον θα ήθελες να φωτογραφηθείς και γιατί; { hint αυτό το πρόσωπο μπορεί να είναι εν ζωή ή και όχι, να είναι υπαρκτό ή και φανταστικό!}

Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές. Θα ήθελα η αλήθεια είναι να έχω μία αναμνηστική φωτογραφία με έναν από τους καλύτερους και σπουδαιότερους φωτογράφους της ανθρωπότητας. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Αρά Γκιουλέρ, ζούσε στον 20ο αιώνα και προσπαθούσε καθημερινά να αφήσει έναν πραγματικό θησαυρό για τον πολιτισμό μας και τις επόμενες γενιές. Ο Γκιουλέρ βρισκόταν στα πιο επικίνδυνα σημεία του πλανήτη και φωτογράφιζε τον πόνο, την θλίψη και το μίσος στα μάτια των ανθρώπων. Ο σκοπός του ήταν να δείξει στις επόμενες γενιές τι ακριβώς θα έπρεπε να προσέχουμε και τι θα έπρεπε να κάνουμε. Άρα αν με ρωτάτε αυτός θα ήταν ο άνθρωπος που θα ήθελα να τον βλέπω δίπλα μου σε μια φωτογραφία καθημερινά στο γραφείο μου.

Συμπλήρωσε τη φράση: Όταν βλέπω ___________ δεν μπορώ παρά να βγάλω μια φωτογραφία!

«Όταν βλέπω το πανέμορφο κορίτσι μου δεν μπορώ παρά να βγάλω μία φωτογραφία».

Είμαστε λάτρεις του #nofilter στις φωτογραφίες! Περιέγραψε μας την αγαπημένη στιγμή της καθημερινότητας σου στην οποία δεν χρειάζεται να μπει κανένα «φίλτρο».

Η αγαπημένη μου στιγμή στην καθημερινότητα μου που δεν χρειάζεται να μπει κανένα φίλτρο είναι η στιγμή που κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και παίρνω την πένα στο χέρι. Εκείνη τη στιγμή σβήνω την επικοινωνία με την πραγματικότητα και αφήνομαι για να με ταξιδέψει η τέχνη μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει η φαντασία μου.

Το Instagram είναι πολλές φορές συνώνυμο με την φωτογραφία. Ποια είναι τα 3 accounts στο Instagram που σου έχουν κάνει το μεγαλύτερο κλικ ; { Ελπίζοντας το ένα από αυτά να είναι το kounio.photography

Εδώ με βρίσκετε αντίθετο. Η φωτογραφία ποτέ δεν θα είναι συνώνυμο του Instagram, γιατί η σωστή φωτογραφία προσπαθεί να δείξει το πραγματικό συναίσθημα, να δείξει πόσο ωραία αλλά ταυτόχρονα και πόσο άσχημη μπορεί να είναι η ζωή. Πολλοί καλλιτέχνες μέσω της δημιουργίας τους δείχνουν τι νιώθουν και πώς είναι εκείνη τη στιγμή ο εσωτερικός τους κόσμος. Από την άλλη πλευρά το Instagram δείχνει μόνο την όμορφη πλευρά της ζωής. Αντίστοιχα, ο κάθε χρήστης προσπαθεί να δείξει μόνο τις πολύχρωμες στιγμές της ζωής του. Εμένα κλικ μου κάνουν οι προσωπικές και ζωντανές επαφές με τους ανθρώπους. Για παράδειγμα με το Kounio Photography με έχει στηρίξει πολλές φορές στις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Το δωδέκατο επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες με τον David Movsesyan έφτασε στο τέλος του. Σπάνια συναντάμε έναν σπουδαίο φωτογράφο που μας θυμίζει συνεχώς με το ήθος του πόσο σπουδαίο ρόλο έχει παίξει στις ζωές όλων μας η τέχνη της Φωτογραφίας.