piso apo tis kameres me ti Lila karapostoli
Αφιερώματα

Πίσω από τις κάμερες με την Λίλα Καραποστόλη

Μια φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις, το ξέρουμε αυτό. Είπαμε όμως για αλλαγή να δώσουμε έμφαση σε αυτές τις 1000 λέξεις που κρύβονται πίσω από την φωτογραφία και κυρίως μέσα στα άτομα που απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή. Άτομα που με τις λέξεις τους μπορούν να μας ταξιδέψουν, να μας βοηθήσουν να δούμε τον κόσμο λιγάκι διαφορετικά και πάνω από όλα να μας εμπνεύσουν! Ένα πρόσωπο και οι λέξεις που έχει να μοιραστεί είναι ο μαγικός συνδυασμός και τα βασικά συστατικά αυτής της ιδέας. Το μόνο αποτέλεσμα που περιμένουμε; Να μοιραστούμε μια αληθινή στιγμή μαζί! Στο σημερινό επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες με τη Λίλα Καραποστόλη, μαθαίνουμε πως η αγάπη για την μαγειρική μπορεί να συνδυαστεί με την καινοτομία. Πως μια γυναίκα μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις της και το πάθος της για την γαστρονομία και να εμπνεύσει χιλιάδες άτομα ώστε να προσεγγίσουν την γαστρονομία όπως της αρμόζει.

Η Λίλα Καραποστόλη λοιπόν είναι η ιδιοκτήτρια στα «Μαθήματα Μαγειρικής – Culinary Center & Cookery Club», μιας δια βίου μάθησης σχολής με πληθώρα μαθημάτων και σεμιναρίων και πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα εξειδίκευσης τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Ας ανακαλύψουμε τι έχει να έχει να μοιραστεί μαζί μας!

Αν μπορούσες να κάνεις ένα νοητό κλικ και να απαθανατίσεις για πάντα στην μνήμη σου μια στιγμή, ποια θα ήταν αυτή;

Η στιγμή που γέννησα… Νομίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει πιο δυνατή στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας από την «απόλυτη δημιουργία» που συμβαίνει μέσα της. Αυτό το μοναδικό θαύμα θέλω να με συντροφεύει για πάντα στη ζωή μου.

Πρωί ή βράδυ; Ποια στιγμή της ημέρας σε εμπνέει να ασχοληθείς με την δημιουργική πλευρά σου;

Τα βράδια γίνομαι πιο δημιουργική για έμπνευση. Είναι επίσης πιο γλυκιά η ώρα αυτή, γιατί μπορείς να χουχουλιάσεις μέσα στην θαλπωρή της ηρεμίας. Είναι η στιγμή που χαλαρώνεις και μπορείς να συζητήσεις με τον εαυτό σου, να κάνεις έναν απολογισμό της ημέρας και να αναλογιστείς πώς μπορείς να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Ωστόσο, την ημέρα μπορείς να δημιουργήσεις με βάση όλα όσα σκέφτηκες τη νύχτα…

Με ποιον θα ήθελες να φωτογραφηθείς και γιατί; { hint αυτό το πρόσωπο μπορεί να είναι εν ζωή ή και όχι, να είναι υπαρκτό ή και φανταστικό!}

Θα ήθελα να βγάλω την γλώσσα μου στον Einstein και να συζητήσω για λίγο μαζί του. Με ιντριγκάρει πολύ να μάθω τι σκεφτόταν, τι «είδε» πέρα από τα φυσικά σύνορα του σύμπαντος και πώς αυτή η γνώση μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα.  Θα ήθελα να ταξιδέψω στην άκρη της γης με τον Ansel Adams και να φωτογραφήσουμε τοπία ανείπωτης ομορφιάς, από αυτά που χάνεις τις λέξεις σου και συγκινείσαι από το μεγαλείο της φύσης για να καταλάβεις πόσο μικρός είσαι. Θα ήθελα να βρεθώ δίπλα στον Miles Davis και τον Amadeus Mozart σε μία μοναδική μουσική φωτογραφία που να περιγράφει το τελειότερο improvisation όλων των καιρών.

Συμπλήρωσε τη φράση: Όταν βλέπω ___________ δεν μπορώ παρά να βγάλω μια φωτογραφία!

Χιόνια… πολλά χιόνια… κατάλευκα… κάτασπρα… απέραντα… δεν μπορώ παρά να βγάλω φωτογραφία. Επίσης, βροχή… ήσυχη… σιγανή… σε σταγόνες… στο τζάμι… δεν μπορώ εξίσου παρά να βγάλω φωτογραφία.

Είμαστε λάτρεις του #nofilter στις φωτογραφίες! Περιέγραψε μας την αγαπημένη στιγμή της καθημερινότητας σου στην οποία δεν χρειάζεται να μπει κανένα «φίλτρο».

Εκείνη η στιγμή που κάθομαι στην κουνιστή μου καρέκλα (αγαπημένη γωνιά) και διαβάζω το βιβλίο  μου… Εκείνη την στιγμή που χάνεσαι μέσα σε ένα βιβλίο και δεν έχει σημασία κανένα φίλτρο…

Οι ώρες που παίζεις με το παιδί σου, το οποίο έχει τα δικά του φίλτρα ομορφιάς… Σε βλέπει κάθε στιγμή ως την ομορφότερη γυναίκα του κόσμου.

Το Instagram είναι πολλές φορές συνώνυμο με την φωτογραφία. Ποια είναι τα 3 accounts στο Instagram που σου έχουν κάνει το μεγαλύτερο κλικ ; { Ελπίζοντας το ένα από αυτά να είναι το kounio.photography

Φυσικά δεν μπορώ να μην στηρίξω το σπίτι μου, οπότε σίγουρα το culinarycenter_cookeryclub που ανήκει στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ είναι ένα.

Δε θα μπορούσα να μην στηρίξω και το kounio.photography για την πολύ δημιουργική ιδέα του και τις εξαιρετικές φωτογραφίες που παρουσιάζει.

Τέλος, δεν μπορώ να μην υποστηρίξω το account της Ιωάννας Φωτοπούλου ως ένα πολύ δημιουργικό κορίτσι που «δεν μασάει τίποτα».

 

Το έβδομο επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες με τη Λίλα Καραποστόλη έφτασε στο τέλος του. Και αν μπορούμε να περιοριστούμε σε ένα μόνο πράγμα που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι όση περισσότερη έμπευση διαθέτει ένας άνθρωπος ακόμη τόση μπορεί να μεταδώσει!