Πίσω από τις κάμερες με τον Νίκο Νυφούδη
Αφιερώματα

Πίσω από τις κάμερες με τον Νίκο Νυφούδη

Μια φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις, το ξέρουμε αυτό. Είπαμε όμως για αλλαγή να δώσουμε έμφαση σε αυτές τις 1000 λέξεις που κρύβονται πίσω από την φωτογραφία και κυρίως μέσα στα άτομα που απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή. Άτομα που με τις λέξεις τους μπορούν να μας ταξιδέψουν, να μας βοηθήσουν να δούμε τον κόσμο λιγάκι διαφορετικά και πάνω από όλα να μας εμπνεύσουν! Ένα πρόσωπο και οι λέξεις που έχει να μοιραστεί είναι ο μαγικός συνδυασμός και τα βασικά συστατικά αυτής της ιδέας. Το μόνο αποτέλεσμα που περιμένουμε; Να μοιραστούμε μια αληθινή στιγμή μαζί! Στο σημερινό επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες με τον πρ. Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκο Νυφούδη, ανακαλούμε μνήμες, εκφράζουμε απόψεις και καταφέρνουμε να τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ο σημερινός μας φιλοξενούμενος λοιπόν, είναι σίγουρα πολυπράγμων, proud food enthusiast μα πάνω από όλα τον διακρίνει η αγάπη για τον τόπο του. Τι έχει να έχει να μοιραστεί μαζί μας;

Αν μπορούσες να κάνεις ένα νοητό κλικ και να απαθανατίσεις για πάντα στην μνήμη σου μια στιγμή, ποια θα ήταν αυτή;

Αν μπορούσα να αποθανατήσω μια στιγμή… Πόσο δύσκολο. Είναι πολλές. Η μία όμως που όσα χρόνια κι αν περάσουν μου έρχεστε στο μυαλό κάθε φορά που κάνω ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι αυτή. Περίπου 7-8 χρονών, στο πίσω κάθισμα του οικογενειακού αυτοκινήτου, με τον αδερφό μου διαγωνίως ξαπλωμένοι στο πίσω κάθισμα να διαβάζουμε comics. Κάπου στην Ήπειρο, συναντάμε ένα ποταμάκι, στάση και βουρ για βουτιά με τα σορτσάκια. Αυτή τη φωτογραφία θα ήθελα. Με μπλε σορτσάκια, καστανόξανθα μαλλιά, αδιάφορο αν έχουμε χρήματα ή όχι, μέσα στα νερά, κάτω από τα δένδρα. Είχαμε μπόλικη χαρά. Όλοι μαζί. Μα πάνω από όλα ανεμελιά.

Πρωί ή βράδυ; Ποια στιγμή της ημέρας σε εμπνέει να ασχοληθείς με την δημιουργική πλευρά σου;

Συννεφιά και βροχή αν είναι μέρα. Ή αν είναι βράδυ, τον ήχο της βροχής. Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Με ποιον θα ήθελες να φωτογραφηθείς και γιατί; { hint αυτό το πρόσωπο μπορεί να είναι εν ζωή ή και όχι, να είναι υπαρκτό ή και φανταστικό!}

Με τον Τσώρτσιλ. Είμαι σίγουρος πως θα με απογοήτευε γιατί όπως πολλές μεγάλες προσωπικότητες ήταν ανυπόφορες στην πραγματικότητα. Αλλά θα ήθελα να κάνω ένα original Τσώρτσιλ πούρο μαζί του και να ακούω τη βραχνή φωνή και τον βήχα του ενώ μου διηγείται τα γεγονότα.

Συμπλήρωσε τη φράση: Όταν βλέπω ___________ δεν μπορώ παρά να βγάλω μια φωτογραφία!

Όταν βλέπω… ένα ωραίο πιάτο φαγητό. Δεν μπορώ παρά να βγάλω μια φωτογραφία!

Είμαστε λάτρεις του #nofilter στις φωτογραφίες! Περιέγραψε μας την αγαπημένη στιγμή της καθημερινότητας σου στην οποία δεν χρειάζεται να μπει κανένα «φίλτρο».

Όταν παίζω με τον Νικηφόρο και την Billie! No filter need it!  Όλη η γλύκα είναι μαζεμένη εκεί!

Το Instagram είναι πολλές φορές συνώνυμο με την φωτογραφία. Ποια είναι τα 3 accounts στο Instagram που σου έχουν κάνει το μεγαλύτερο κλικ ; { Ελπίζοντας το ένα από αυτά να είναι το kounio.photography

Χαχαχα! Ωραία, αντικειμενικά το kounio.photography, το st.john.restaurant, το condenasttraveller και το alexchphoto.

 

Το τρίτο επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες με τον Νίκο Νυφούδη έφτασε στο τέλος του. Stay tuned γιατί αυτό που ετοιμάζεται για το επόμενο επεισόδιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!