piso apo tis kameres me tin Maria ntanou
Αφιερώματα

Πίσω από τις κάμερες με την Μαρία Ντάνου

Μια φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις, το ξέρουμε αυτό. Είπαμε όμως για αλλαγή να δώσουμε έμφαση σε αυτές τις 1000 λέξεις που κρύβονται πίσω από την φωτογραφία και κυρίως μέσα στα άτομα που απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή. Άτομα που με τις λέξεις τους μπορούν να μας ταξιδέψουν, να μας βοηθήσουν να δούμε τον κόσμο λιγάκι διαφορετικά και πάνω από όλα να μας εμπνεύσουν! Ένα πρόσωπο και οι λέξεις που έχει να μοιραστεί είναι ο μαγικός συνδυασμός και τα βασικά συστατικά αυτής της ιδέας. Το μόνο αποτέλεσμα που περιμένουμε; Να μοιραστούμε μια αληθινή στιγμή μαζί! Το σημερινό επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες με την Μαρία Ντάνου θα μας αποκαλύψει όσα θέλαμε να ξέρουμε! Η Μαρία επιλέγη να είναι αθλήτρια – πρότυπο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων «Λωζάνη 2020» με δύο συμμετετοχές στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο σκι-αντοχής ( Vancouver 2020 – Peyongchang 2018 ). Και αν αυτά φαίνονται ήδη αρκετά, αυτή η τόσο δυναμική γυναίκα μας δείχνει πως όχι, δεν είναι. Αφού, εκτός των άλλων ασκεί χρέη μάνατζερ ψηφιακής επικοινωνιάς της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας.

 

Αν μπορούσες να κάνεις ένα νοητό κλικ και να απαθανατίσεις για πάντα στην μνήμη σου μια στιγμή, ποια θα ήταν αυτή;

Αυτή η στιγμή θα ήταν η έναρξη του αγώνα μου στους Χειμερινους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2018 στην Κορέα. Ήταν ειδική στιγμή γιατί είχα τον αδερφό μου και την καλύτερη μου φίλη στην κερκίδα να φωνάζουν τόσο δυνατά το ονομά μου, να με εμψυχώνουν και να ανεμίζουν την ελληνική σημαία. Ήταν αυτό το λεπτό που περνάνε από μπροστά σου όλες οι προσπάθειες, όλες οι θυσιές της προετοιμασίας σου, που σου δίνουν κουράγιο και ώθηση να μπεις στον πιο συναρπαστικό αγώνα της ζωής σου. Θα ήθελα λοιπόν αυτή την εικόνα να αποθανατίσω.

Πρωί ή βράδυ; Ποια στιγμή της ημέρας σε εμπνέει να ασχοληθείς με την δημιουργική πλευρά σου;

Συνήθως είμαι παραγωγική τις πρωινές ώρες αλλά η δημιουργική μου σκέψη έρχεται όταν κάνω προπόνηση (κυρίως κατά τη διάρκεια αντοχής – endurance mode) και απογειώνεται τις βραδινές ώρες, όπου επικρατεί περισσότερο ηρεμία. Τότε έχω διάθεση να σχεδιάσω, να προγραμματίσω ακόμη και να ασχοληθώ με χειρωνακτικές εργασίες.

Με ποιον θα ήθελες να φωτογραφηθείς και γιατί; { hint αυτό το πρόσωπο μπορεί να είναι εν ζωή ή και όχι, να είναι υπαρκτό ή και φανταστικό!}

Θα ήθελα πολύ να γνωρίσω και να φωτογραφηθώ με την Μαρία Κάλλας. Πιστεύω ότι ήταν μοναδική καλλιτέχνης και φοβερή προσωπικότητα.

Συμπλήρωσε τη φράση: Όταν βλέπω ___________ δεν μπορώ παρά να βγάλω μια φωτογραφία!

Όταν βλέπω τον πατέρα μου να ετοιμάζει το πασχαλικό γεύμα / αρνί στη σούβλα δεν μπορώ παρά να βγάλω μια φωτογραφία!

Είμαστε λάτρεις του #nofilter στις φωτογραφίες! Περιέγραψε μας την αγαπημένη στιγμή της καθημερινότητας σου στην οποία δεν χρειάζεται να μπει κανένα «φίλτρο».

Όταν πηγαίνω με τον αρραβωνιαστικό μου Κωσταντίνο για τρέξιμο στο βουνό και συζητάμε για τις δραστηριότητες και τα πλάνα μας.

Το Instagram είναι πολλές φορές συνώνυμο με την φωτογραφία. Ποια είναι τα 3 accounts στο Instagram που σου έχουν κάνει το μεγαλύτερο κλικ ; { Ελπίζοντας το ένα από αυτά να είναι το kounio.photography

Θα έλεγα το @natgeo, @kounio.photography και το @fiscrosscountry

 

Το τέταρτο επεισόδιο του Πίσω από τις κάμερες με την Μαρία Ντάνου έφτασε στο τέλος του. Stay tuned γιατί αυτό που ετοιμάζεται για το επόμενο επεισόδιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!