e-Learning

Ποιά Παραβολική Ομπρέλα να Διαλέξω;

Δεν θα ήταν φανταστικό, εάν είχαμε την ποιότητα φωτισμού ενός softbox με τα πλεονεκτήματα μίας ομπρέλας;

Οι ομπρέλες είναι εξαιρετικά εύκολες στη μεταφορά και την τοποθέτηση, αλλά δεν είναι τόσο απλό να ελέγξεις το φως και την ακρίβεια του φωτισμού. Θα μπορούσαν οι νέες παραβολικές ομπρέλες της Elinchrom να είναι η λύση; Ας το δούμε παρέα!


Γιατί να επιλέξω τις Deep Ομπέλες;

Εξοικονόμηση χώρου

Το πρώτος softbox που αγόρασα ήταν ένα Deep Octa 100 εκ. Μου αρέσει και το χρησιμοποιώ όλη την ώρα. Αλλά, ακόμα κι αν είναι γρήγορο να το ανοίξετε και να το διπλώσετε, δεν είναι ποτέ τόσο γρήγορο όσο το να στήνεις μια ομπρέλα. Όταν εργάζομαι σε προσωπικά έργα δεν είναι θέμα, αλλά κατά την φωτογράφιση ενός γάμου ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος!

Το Καλύτερο Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους

Ναι, οι ομπρέλες δεν προορίζονται να είναι εξαιρετικά κατευθυντικές, ειδικά οι ημιδιαφανείς. Είναι σημαντικό να το καταλάβετε αυτό. Παραδοσιακές ομπρέλες και softboxes είναι εξαιρετικά εργαλεία, αλλά και τα δύο έχουν διαφορετική χρήση.

Το Απόλυτο All-Around Εργαλείο

Τώρα, έχουμε τελικά αυτό που θα ήθελα να ονομάσω το τέλειο all-around εργαλείο, που μπορεί να ρυθμιστεί με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ προσφέρει μια εξαιρετική και ευπροσάρμοστη ποιότητα φωτός σε προσιτή τιμή.
Είναι η Deep ομπρέλα.


6 Deep Ομπρέλες

6 Ομπρέλες, 16 Διαφορετικές Επιδόσεις

Η κάθε μία από τις 6 αυτές ομπρέλες, αποδίδει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Όλες έχουν την ίδια ευκολία κατά το άνοιγμα όπως μία παραδοσιακή ομπρέλα και παράγουν ένα στρόγγυλο, παραβολικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, δεν προσφέρουν όλοι την ίδια απόδοση.
Οι βαθιές ομπρέλες διατίθενται είτε σε 105 cm είτε σε 125 cm, με την επιλογή είτε ενός ημιδιαφανούς, λευκού ή ασημένιου υφάσματος. Κάθε μοντέλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με ένα πάνελ διάχυσης (για το λευκό και το ασήμι) ή ένα ανακλαστικό πάνελ (για το ημιδιαφανές), μετατρέποντάς τα ουσιαστικά σε ένα απίστευτα φορητό softbox!

 

Σύγκριση

Ασημί

Φωτογράφιση Μόδας & Πορτραίτο

Το Ασημένιο είναι το αγαπημένο μου. Προσφέρει πολύ έντονο contrast, αλλά μπορεί να είναι πολύ πιο μαλακό όταν χρησιμοποιείται το πανί διάχυσης. Όταν μεγενθύνετε, δημιουργεί μια απίστευτα στενή δέσμη φωτός που μοιάζει με τυποποιημένο ανακλαστήρα. Για μένα, είναι η καλύτερη επιλογή για φωτογράφους πορτρέτου, ομορφιάς και μόδας λόγω της ευελιξίας και της αντίθεσης.

Λευκό

Soft αποτελέσματα

Η λευκή έκδοση θα είναι το καλύτερο στοίχημα για τους φωτογράφους γάμου. Παρέχει ακόμα σχετικά καλό έλεγχο στην κατεύθυνση του φωτός και τη διαρροή του, αλλά είναι μαλακότερη από την ασημένια επίστρωση. Βάλτε το πανί διάχυσης πάνω σε αυτό και παίρνετε ένα μαλακό φως σαν από παράθυρο, που όλοι οι φωτογράφοι φυσικού φωτός θα αγαπήσουν απόλυτα.

Ημιδιαφανές

Χρειάζεται αρκετό χώρο

Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί, θα είναι φανταστικό ως συ,πληρωματικό φως  ή για μεγάλες σκηνές όπου ο ακριβής έλεγχος δεν αποτελεί απαίτηση, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα ζήτημα! Μια σημαντική σημείωση είναι ότι, ενώ οι λευκές και ασημένιες βαθιές ομπρέλες μπορούν να μεγεθυνθούν και να εξαχθούν για να αποκτήσουν μια διαφορετική εμφάνιση, το ημιδιαφανές μπορεί δύσκολα να προσαρμοστεί, εκτός και αν βάλεις το strobe σου σε ένα boom.

Μεγάλο ή Μικρό Μέγεθος;

Μικρό για αντίθεση, μεγάλο για πιο ήπια αποτελέσματα

Όσο για το μέγεθος, τόσο μικρότερο, τόσο περισσότερο contrast θα παράγει. Τα 105 cm μπορεί επίσης να είναι λιγότερο εντυπωσιακά μπροστά σε έναν ντροπαλό πελάτη και λιγότερο πιθανό να φύγουν από τον άνεμο σε εξωτερικούς χώρους! Αν τα χρησιμοποιούσατε σε εξωτερικούς χώρους, καλύτερα να χρησιμοποιείτε μια τσάντα άμμου για να τα σταθεροποιήσετε, αν δεν θέλετε να απομακρυνθεί κάποιο από τα εργαλεία σας και να τα ψάχνετε! 🙂


Εάν δεν είστε βέβαιοι για το τι softbox χρειάζεστε,

Πάρτε μια βαθιά ομπρέλα αμέσως!

Οι βαθιές ομπρέλες είναι ένα φανταστικό εργαλείο:

  • Ευέλικτη απόδοση
  • Εύχρηστο
  • Γρήγορη εγκατάσταση
  • Εξαιρετικά φορητό
  • Ελαφρύ
  • Οικονομικό

Αν έπρεπε να ξεκινήσω το κιτ φωτισμού μου ξανά, αυτό θα ήταν το ένα φως που θα αγοράζα.

Δεν θα το μετανιώσετε!